Tänk va kul det är att blogga, här skriver jag ett inlägg och då kan du lämna en komentar för då blir jag så glad!

25 februari 2009

Snön dalar utan för fönstret.

Tja de snöar och elden sprakar i kaminen. Det är väl så de ska vara i fjällen. I dag har vi varit ute på sjön och pimplat och grillat korv. Sen var de en tur i backen på snowboard fasen vad kul de e även om jag hade ont i fötterna. Sen tog jag och gubben en skoter tur halvägs till byn. Tja de känns som vi har gjort de man borde göra i fjällen men på kvällen så har vi spelat wii så de e tur att man e så uppkopplad på alla sätt 2 datorer med nät, tv med kabel och tvspel. Visst låter de som vi e mitt ute i ingenstans humm kanske inte men de e vi bakom stugan i går hörde vi en varg på kvällen så visst e vi i offroad. Nu ska jag ta och lägga in lite kort hade jag tänkt så att de blir gjort.
Fina snögubben vi gjorde i går ;-)
Tja mamman e ute och åker skoter
kanske lite mörk men brasan
Gullräkan hänger på farmors rygg rosig om kinderna
Kramizzar

24 februari 2009

Kalas och uppdatering

De e väl lika bra att jag berättar om kalaset nu innan jag glömmer de helt. Ja vi hade då bjudit till kl 14. Tyvärr var de ganska många som var sjuka eller bortresta. Men de gick bra ändå. Vi var så glada över dom som kom. De blev 5 barn som stojade och lekte. Dom stora barnen lekte mest på räkans rum med en av tågbanorna han fick i present och blev sura när dom små kom och förstörde. Sen blev de fika jag hade slavat med ;-) Ne de var inte så farligt jag tycker ju att de e kul. Blev också en tårta från grunden, den blev inte precis som jag hade tänkt mig hände ett litet missöde 30 min innan gästerna skulle komma. men den blev riktigt bra ändå. Enda var att nu när jag skulle lägga kort på den så har jag glömt att tagit något. Hummm ja den var blå i alla fall med vita stjärnor på. Sen fick han jätte roliga paket, en super fin bok den röda brandbilen, och ett piano humm tack så hemskt mycket jag har ju inte ont i huvudet av att lyssna på den, sen fick han en aktivitets leksak den tycker han med e toppen kul. Tja sen fick dom godis påsar och så var kalaset över. Men vi har sagt att eftersom de var så många som var borta ska vi ha ett litet kalas när vi kommer från fjällen. De kommer bli jätte kul med. Här uppe har han också fått paket från farmor, ett nytt regnställ från p.o.p och nya badbyxor. Toppen bra allt ihop! I dag har vi faktiskt inte gjort så mycket men tiden har bara flugit förbi. Vi har varit på byn en tur och sen har vi varit ute och pimplat och åkt snö skoter. Självklart körde jag så jäkla kul de e nästan de enda jag tycker e synd att man inte har hemma. Nu ska vi snart fika och sen ska och och gubben dra oss tillbax och tända en brasa och gosa bara han och jag. Vad mer kan man begära här uppe ;-) Ahh nu har jag glömt kameran i stor stugan. Men jag lovar att lägga kort så snart jag kan kanske till och med i kväll.





Kramizzar

23 februari 2009

Fjällen??

Jaha då var man uppe på gården då. Vaknade vid 03.45 och sen ca 8 timmar i bilen med en paus för frukost. Men de gick bra ändå de enda var att räkan inte var så toppen sugen på att sitta bak med gubben så han fick köra hela vägen så satt jag bak fast de va lika skönt då kunde jag ju sova lite. Väl framme blev de som vanligt mat på mat på mat. Jag är så mätt att jag nästan spricker redan. Men vi har varit ute och lekt lite i snön gubben har åkt snowboard och jag och räkan pulka. Tur att de finns en backe på gården gubbens kusin åker slalom där då kan ni kanske förstå hur stor den är. Nu ska jag snart ta och sova man börjar ju bli lite trött. Men de kommer nog bli en rolig vecka. Ska bjuda er på ett kort ska bara resa mig upp och ta ett. Ni får ha överseende med att de e mörkt ute.

Underbara snödrivorna precis utanför dörren.
Kramizzar

ps: Åhh tusan jag skulle ju berätta om kalaset. Ok lovar att göra de bara inte i dag är på tok för trött för de i dag.

22 februari 2009

packar

E helt ...trött. och vi måste packa för att åka mot fjällen as tidigt. Så tja detta e allt ni får i inläggsväg i dag. men jag ska ha datan med mig och jag hoppas på lite nät när jag kommer upp med så då kommer jag skriva mer och uppdatera. och berätta om barnkalaset som vi hade i dag. men nu tillbax till packningen.




kramizzar

21 februari 2009

Vilket party!!!

Wow jag e fortfarande trött från gårdagens kalas. Förutom de lilla missödet i tidningen i går(men som löste sig och de kom ett nytt kort i dag) morse så gick verkligen allt som på räls allt klappade. Och vi hade nog alla väldigt roligt och trevligt. Lilla (Stora) räkan höll ju föreställning för alla sina gäster. På dagiset på morgonen gick de toppen bra med de var sång stund den tiden vi var där och efter de sjöng dom för räkan och så fick han en födelsedags present. Sen var han med pappa och farfar och farbror på leklandet och busade så att jag fick lite tid att förbereda, handla och hämta farbrorns flickvän vid tåget. Och vid 17 tiden kom mormor och morfar och gudföräldrarna och firade.
Oj så många paket han fick jätte kul tack än en gång för alla kläder, leksaker, böcker, pengar ja allt. Ska även tacka alla som skickat grattis hälsningar till honom. Nu ska vi bara ha barnkalaset i morgon de ska bli riktigt roligt med. Sen åker vi äntligen mot fjällen för lite ledigt!! Då blir räkan firad av farmor och hela släkten på den sidan så de ska bli kul med och vi får ha ett eget hus där skönt. Även om jag typ har 100 idéer på hur man skulle kunna mysa till de ännu mer. Här kommer lite kort från i går.
Brio tåg från farfar. Och ett tåg jag köpte i london innan räkan var född.
Absolut coolaste jeansen från farbror med flickvän, och ett flygplan från mormor och morfar.
Dagis väska från mamma och pappa och gulle gull ko från gudföräldrarna.
Födelsedagståg för er som inte visste hur de såg ut.
Svårt att ta kort när man springer men nya kläder i alla fall. och första gången socker äter tårta :-D
Ja de var några bilder de. Han fick ju mycket mer men de var ett litet utbud.
Kramizzar

20 februari 2009

Räkan 1 år!!!




Kramizzar

Ps: Ni som såg han i tidningen i dag.Tyvärr hade de blivit lite fel så de kommer bli rätt i morgon hoppas vi.

19 februari 2009

En dag kvar...

Så nu har jag bakat klart, tvätten e omhändertagen och jag har städat klart de e bara gubben som ska torka golvet kvar. Nu äntligen börjar jag stressa av och känna att jag har allt underkontroll. Både inför i morgon och för söndag. Så snart kanske jag äntligen kan börja tänka på vad vi behöver packa inför fjällen. Ne allt känns riktigt bra faktiskt. Nu har vi fått besök också både svärfar och gubbens bror. Och räkan har fått öppna ett paket. Med lego de tyckte han va toppen skoj. Nu ska jag förberade morgon dagens inlägg.





Kramizzar

18 februari 2009

Gör inget annat?

Gäsp gäsp gäsp. Fy bubblans vad jag e trött längtar verkligen till sportlovet nu. Å att jag kan få sova lite. I dag har jag äntligen bakat klart, de känns som jag inte gör något annat än står i köket och bakar eller lagar mat. Men nu e de klart och lagt i frysen. Och i går kväll/natt tog vi tag i tvätten som skulle strykas fick även ned julgardinerna i köket och upp med nya våriga i grönt. Då e de bara dom andra rummen som ska få nya gardiner, men dom som är nu tycker jag inte e så hemska dom e inte jul röda som dom i köket utan mer vita med snöflingor på så de passar ju på vintern med. Så de e klart med nu ska de ju då bara städas men de får bli i morgon. Gubben har redan börjat sin semester så han får allt ta och hjälpa till med städningen när jag och räkan e på dagis i morgon. Ne nu ska jag faktiskt läsa era bloggar och kanske kommentera lite och sen ska jag slappa och göra lite på mitt projekt nu när jag äntligen nästan e klar.



Mitt lite mer våriga köksfönster, lite grön prickigt från green gate hade passat fint där nu ;-)

Kramizzar

17 februari 2009

24, 2 , 4 eller sängen??

Ja de e det som är frågan nu. Vet verkligen inte alls vart min energi tog vägen den verkar försvunnit på vägen hem från sången i dag. Sitter bara och gäspar och funderar över vilket som är minst jobbigast att baka 2 tårtor eller 24 cupcakes eller ställa mig och stryka 4 massiva högar. eller om jag helt enkelt ska skita i det och gå och sova. Men de skulle jag nog inte klara fredagen närmar ju sig med störtsteg. Och att inte ha klart allt tills dess, den mardrömmen vill jag ens inte tänka på. Ne de lutar åt strykning, och en dusch hade inte varit fel heller. I dag har vi varit på dagis igen de gick toppen bra räkan ville inte alls gå hem så de e ju bra tecken. Sen har vi ju då haft vår sista babysång :-( Kändes lite tråkigt fick inte ens tillfälle att prata med sångledaren i dag heller. Sen när vi kom hem har de bara varit bak i huvudet på mig. Ska bli skönt att få sova snart.





Kramizzar

16 februari 2009

Fullt upp

Puh vad skönt att dagen snart e slut. De värsta e väl att de kommer en ny snart och då ska jag/vi upp ännu tidigare. Men ändå dagen har gått bra. Vi kom i tid till dagis på morgonen. Och räkan trivdes jätte bra de var ju många nya leksaker att pilla med och riva ut. Och han kom ganska bra överens med dom andra barnen de var en liten tjej som grät när han gick i närheten av henne. Men annars var de toppen men vi hade ju inte trott något annat.

Sen hem och baka en sorts kakor, lunch och sova. Och sen på fika hos en av mammorna. De var toppen trevligt som vanligt! Så tack L för fikat och sällskapet. Efter de tog vi en humm lång promenad eller ja den var ju inte så lång men de tog lång tid. Räkan skulle nämligen gå själv och de finns ju så mycket snö, stenar och annat kul som måste inspekteras på vägen. Men hem kom vi för att laga mat och fortsätta baka. Tyvärr råkade jag nästan bränna den sista plåten så vi får se om de går att äta eller om jag ska göra en ny sats i morgon eller på onsdag. Nu ska jag slappa framför tv:n. Måste städa och fixa tvätten innan helgen puhh mycket mycket nu. Plus alla sociala saker och dagis. Inte konstigt att man känner sig lite stressad.


Lilla A har hittat en kontroll


E,A räkan och S så söta dom e


Räkan hänger upp och ned som vanligt

Små tjejerna lekar då snällt så.


En liten film från i dag.
Kramizzar

15 februari 2009

Varför inte?!

Humm ibland börjar man ju fundera min lilla plutt gubb räka ska börja dagis i morgon. Och konstigt nog är de jag som är lite nervös. Jag vet de kommer säker gå jätte bra. Men men han e ju så liten tycker jag. Han börjar bli stor och de e bara för mig att komma över. De blir ju lite mer egen tid men då ska jag faktiskt ta tag i mina 1000 projekt. Sen har jag ju en vecka med honom till och då ska de stor mysas de kan jag lova!! Innan de riktiga allvaret börjar för oss båda. Måste berätta han har varit så söt i dag han har kommit på hur telefoner funkar på riktigt nu. Så nästan hela dagen har han gått med någon slags telefon, gamla mobiler, hem telefonen, eller sin leksaks telefon. Sen går han runt och pratar i den eller ja säger hej hej hej hej. Och e jätte glad en stund fick han prata med farmor på riktigt och total vägrade släppa. Gullungen. Annars har de inte hänt så mycket vi har varit ute och gått och planerat resan lite. En riktigt lycklig dag, en perfekt fortsättning på går kvällen som var så underbar. Även om vi mot slutet låg däckade på soffan propmätta. Men de kan väl inte bli så mycket mer än lyckat när man firar med den man älskar eller?? Nu ska vi snart kolla på beck spännande.



Räkan med sin älskade mobil.
Mys dukningen i går.

Kramizzar

14 februari 2009

Alla Hjärtans Dag!

Årets mest kommersiella dag. Men de skiter jag fullständigt i jag älskar denna dagen. Inte bara för att mycket går i rött och rosa med hjärtan överallt utan för att man får en chans att tänka på ens nära och kära. Även dom som inte är med oss längre. I dag har vi funderingar på att ta oss ut och titta på 100 svanar om dom nu är kvar. Sen blir de vår favorit mat och en film på kvällen. Längtar verkligen. Ute på restaurang var vi ju nyss så de känns inte lika lockande jag vill bara vara med min familj i dag. Jo mina älsklingar kom och överaskade mig i morse med så gulliga saker. Älskar er så mycket mina pojkar!!!

Hoppas även alla där ute har en toppen dag med mycket kärlek!!
Kramizzar




13 februari 2009

Inte allt blir som man tänkt sig

Konstigt vad snabbt denna veckan gick. Och den blev inte alls som jag hade planerat. Tisdagen ägnades då åt att planera räkans födelsedags kalas. Bara en vecka kvar nu. Men när gubben kom hem och tittade på mina planer satte han sig och strök nästan allt. Kändes lite trist men ändå lugnande nu kanske jag hinner med de som vi har bestämt. Sen i onsdags var vi iväg till köpcentrummet och fixade lite och sen vidare till ett möte i stan. På torsdagen hade jag planerat in att jag skulle rädda lite liv och sen leta en snygg baddräkt.

Men de kunde jag stört glömma. Blev i stället liggande med den hemska kräkbacillen härjande i magen. Så hela gårdagen mer eller mindre försvann i sömn och badrums besök. Men i dag när jag vaknade känner jag mig mycket piggare lite öm i magen lite som efter förlossningen. Så de blir en lugn dag med mycket blåbärssoppa. Och i morgon är de Alla hjärtans dag. Känns lite tråkigt att jag inte har fixat något till gubben. Men får ta tag i de när jag har piggnat till. Även om jag vet vad de e han mest av allt vill ha. (Några timmars tv spelande och kalla öl och en oöppnad snusdosa) Han e inte svår att göra nöjd min älskling.





Kramizzar

10 februari 2009

Utgång med tjejkväll

Vilken kväll de blev i går. Har inte skrattat så mycket på länge. Med tanke på att de var måndag hamnade vi på en nästan folktom restaurang. Så de blev mycket prat mycket skratt och humm lite vin. Med andra ord skit trevligt. Och vi kom inte ut från restaurangen innan dom nästan skulle stänga. Så de får vi verkligen göra om. I dag händer inte så mycket ska planera räkans födelsedags kalas och så kanske ge mig i kast med att fixa nya gardiner jaja i alla fall börja med de. Här kommer lite bilder från i går kväll. Har lånat dom från M s blogg. Hoppas du inte tar illa upp.

Ett av dom korten som jag e med på. Annars M, L och K
Humm tänk så de kan bli när ens foto objekt ska se ut som dom inte är medvetna om att jag ska ta kort.

L och K och en flaska vin och alla e lika glada ;)

Kramizzar

09 februari 2009

Utgång

Yey blir en snabbis ska va hos en av mammorna om typ en kvart. Vi ska ut och äta ett gäng av mammorna fan vad kul de ska bli. Känns lite skumt att fixa sig en måndag. I dag har annars inte hänt så mycket. Har fixat med lite pappers arbete bara. Ok ne nu måste jag nog snabba mig annars lär jag bli sen som vanligt. Berättar i morgon hur de var.





Kramizzar

08 februari 2009

Bröd

Vet inte hur intressant de e men så här blev bröden jag har bakat nu på kvällen. Så nu har man frukost i morgon i alla fall;)
Ciabatta och te kakor och en handuk från spira under.
Kramizzar

Utmanad

Tjo hoppsan har vist blivit utmanad av Fia att visa de 6 kortet i den 6 mappen. Eftersom jag e ganska bra på att spara och flytta kort när jag byter dator är detta en riktig gammal goding från03. Varsågoda:
Herregud så man såg ut. En tjej middag hos en vän som tog kortet och tyvärr inte är med.
Då tar jag och utmanar i min tur:
Kramizzar

KÄRLEK

Tja visst e de nästan allt man behöver. Vilken dag de var i går. Hela familjen drog till storstaden men gjorde olika saker gubben var på mässa, jag gick på stan och räkan var hos sina gudföräldrar. Och vi hade alla en toppen dag. Gubben var väl lite besviken på mässan men ändå hade tyckt att de var skönt att komma ut. Räkan hade haft de toppen kul hos gudföräldrarna många saker i hans höjd att pilla på. De hade inte blivit så mycket sovit men kul hade dom. Jag var lite rädd att dom skulle bli avskräckta av att passa honom men inte som tur är. Jag fick till och med höra att vilken skön lirare han är. Så de var positivt. Själv var ja då på stan och köpte födelsedags presenter till räkan och kanske unnade mig lite själv också.

De blev ett födelsedags tåg om ni inte vet hur de ser ut får ni se bilderna sen när födelsedagen har varit. Sen blev de lite leksaker och kläder och en dagis väska. Tyvärr fick han syn på en av sina leksaker i går och har gått nedanför och gnällt hela kvällen och morgonen så den fick han i förväg i förmiddags. Men ingen större panik han kommer ju få så mycket ändå när han fyller. Hittade även grymt roliga bokstäver på panduro i går så de fick bli ett G som jag har målat skulle vilja köpa mer av dom så de blir de nog framöver. Och vill mig blev de också bokstäver. Vet inte vad de e med mig är helt fascinerad av text och bokstäver nu. Såg en såååå snygg skål med men kände att jag får nog hålla i visakortet annars blir de inget mer kul denna månaden.

Jag gjorde färdigt ett handavtryck på räkan i går med de ska han få ha på sitt rum. Har även andra med både hand och fot men dom behåller jag så att de inte händer något med dom. Nu ska jag ta tag i tvätten som har legat länge nog nu. Sen blir de brödbakning. Gubben och räkan e på leklandet i dag. Puh lite egen tid.

Underbara kärlek som jag har väntat.
Räkans prickiga G och bus å kul postlådan

Lillens hand, snart e han stora pojken.
Kramizzar