Tänk va kul det är att blogga, här skriver jag ett inlägg och då kan du lämna en komentar för då blir jag så glad!

31 maj 2009

Mamma, mamma världens bästa mamma

Ja tänk att de finns så många underbara mammor där ute och så klart har man den bästa mamman de tycker vi nog allihopa. Även jag min mamma e toppen ställer alltid upp och finns där om jag behöver bra med andra ord min bästa vän. Och vilken tur att räkan har en sådan toppen mamma också. De fick jag veta i dag jag fick frukost på sängen och en massa bus för vem skulle va med under täcket om inte räkan. Sen kom pappan in med ett paket, kort och så klart mina favorit blommor.
I paketet va den en vit klocka med lite bling precis en sådan jag har önskat mig! Sen på förmiddagen åkte dom i väg till ica och bakade en mors dags tårta, jag har nog aldrig sett en sådan fin tårta de va de underbaraste jag både sett och smakat.
Sen va min stora älsklig tyvärr tvungen att åka till jobbet men de byttes av med att min mamma och pappa kom på besök och stannade över middag de va väldigt trevligt och så klart fick min mamma ett paket också innehållande lyx praliner så jag hoppas hon blev nöjd sen lagade jag ju middag med efterrätt till henne så att hon slapp de i dag. Ne nu ska jag sätta mig på balkongen igen och läsa min spännande bok undra vem mördaren är ;-)

Kramizzar

30 maj 2009

Sol och värme

Ska bara önska alla en trevlig helg! Hoppas att ni har haft en toppen dag i de fina vädret. Nu ska jag ta och mysa lite.
Kramizzar

29 maj 2009

Fredag Del 2 Bal

Åhh vilken kväll en minnesvärd kväll för så många! I kväll är de nämligen bal för en av gymnasierskolorna här i stan. Och så många klänningar. Vi gick för att titta på en vän som tar studenten snart och oj va vacker hon va de riktigt lyste om henne och jag hoppas att hon får en toppen kväll och blir balensdrottning. Men förutom henne så såg vi många otroligt vackra, annorlunda och välarbetade klänningar.



Här står limosarna på rad.


Så himla vacker hon va lilla S.



Kommer man 5 min innan de börjar får man sitta och vänta i kö.


Väldigt stiligt par.

Riktigt cool klänning.


Gillade denna färg spakande kreationen.


Kungsblå med strass underbart.


Rosa med broderier fantastiskt.


Min personliga favorit tyckte verkligen att den va utsökt.

Hoppas ni har njutit av alla dessa fina klänningar så som jag gjorde.

Kramizzar

Fredag Del 1 djurparken

I dag regnade det inte så de blev en tur till djurparken och vi fick med oss en av räkans vänner och hans föräldrar. Så de blev en riktigt trevlig dag med riktigt bra väder runt 20 grader och sol. Och räkan va på bra humör men han va inte så intresserad av killingarna bara peta dom på näsan och säga pip. Själv fick jag chansen att gosa riktigt med en killing och hade gärna tagit med den hem. Sen blev de så klart en glass och massa djur att titta på. Väldigt roligt hade vi i alla fall.
Först blev den en tur på dinousarierna.

Massa små söta varelser ;-)

Om man håller i glassen länge kan de bli 2 glassar de knepet kunde Z.

Kramizzar

28 maj 2009

Regn och rusk

Man trodde verkligen att de skulle bli fint väder i dag när man vaknade och nästan ända fram till kl 12. Men sen vid 13 så bröt de ut riktigt ös regn och hagel och blåst. Burr! Vilken tur att vi hade bestämt oss för att åka till leklandet alla mammorna/papporna eller de va 2 mammor som inte kunde vilket va väldigt tråkigt, men då fick ju en pappa hoppa in och den andra mamman ska ta sin examen snart så hon får plugga på så att vi snart kan få bli stolta över henne. Vi som va där i dag hade i alla fall väldigt trevligt och roligt.




Tja ibland är de svårt att ta kort på 4 barn med myror i byxorna fast 2 av som satt ju still en liten stund.
Kramizzar

27 maj 2009

Gråa hår betyder de att man tänker för mycket?

Ja jag vet inte eller så betyder de att man har för många bekymmer. Jag gillar dom inte dom hel vita hårstråna så de fick bli en tur till frisören i dag för en färgning och klippning. Mycket nöjd blev jag i alla fall. Och jag fick med min en sådan här pärla hem från frissan med ;-)

Sen har jag varit i väg på suprise! Shopping i dag e de va inte så farligt de va klubb kväll på Iittala butiken med 30% . Här kommer mina inköp:
En ny nyckel skål i hallen eftersom min älskade lilla plutt kastade den andra i golvet.

Och mumin pappan har fått sällskap av lilla my, perfekt för räkans bestick
Kramizzar

26 maj 2009

Nu ni!

Ha i dag när gubben och räkan va å handlade fick dom med sig nya batterier hem till kameran och så klart har jag gått runt och fotat nu. Viktigaste av allt i dag är ju att dom har varit här och målat våran balkong!!!! Jippi Jippi jippi jag avskydde den mörk rosa färgen som va! Vem vill ha den konstiga rosa färgen på en balkong? Sen för att göra de ännu bättre hade ju någon målat en röd fläck på väggen. Så jag kan ju säga att jag e mycket mycket nöjd nu de blev ljust men de rosa lyser igenom lite men de gör ingen för nu ser de ut som ljust ljust rosa nästan vitt. Och så mycket enklare att inreda till. Visst vi saknar fortfarande dynor, duk, hylla och något tyg att ha mot metallen men de kommer. Undertiden tog jag va jag hade för att kunna visa känslan av vad jag vill göra där ute.


Så där ja va tycks?
Kan ju säga att räkan va ju inte så imponerad tog typ 2 min så hade han tagit bort allt från soffan.
Kramizzar
Ps: Om de finns någon som har ett bra tips på hur man får liv i jorgubbsplantor får ni gärna höra av er!

24 maj 2009

Lite fart på kristiflaxare helgen

Oj nu va de längesen jag uppdaterade vilket beror för de första lite på att jag inte haft någon kamera eller jo de har jag ju men inga batterier i den så några kort blir de inte även om jag skulle vilja visa massor med saker som vi gjort och som har hänt. Och för de andra att vi har haft besök av svärmor. Å de tredje att gubben har legat i feber under hela helgen så de har verkligen varit fullt upp. Så tja jag får väl börja där jag slutade vilket var att räkan fick sig en liten sysling. Han är jätte söt har än bara sett bilder på honom och som tur e kan jag säga att han e lik sin mor ;-) Sen i torsdags va jag räkan, svärmor och mamma på loppis. Vilket e en hobby vi gillar allihopa, mamma fyndade saker som hon visste egentligen va dyrare så saker hon ska sälja vidare. Svärmor hittade en pasta maskin kanske inte så förvånande efter som de bara strålar Italien om henne. räkan hittade 4 st bilar som gick jätte fort och så hittade han en kundvagn men de blev de inte. Själv hittade jag en väldigt fin gammal tallrik som jag har fixat till den blev så bra ska bara målas lite till. sen hittade jag jippi mine glas för 30 kr! de kändes riktigt bra. Sen va de meningen att vi skulle gått på barnens dag men de va de ingen som orkade.

På fredag regnade de men de blev några promenixer ändå. Först gick vi (jag svärmor och räkan. gubben låg ju i sängen och trodde att han skulle dö) till en inredningsbutik i närheten där vi bor. Sen tog vi oss ned på stan och vårmarknaden eftersom de småregnade va de inte mycket folk utan riktigt trevligt. Köpte oss lite kolor och en vindsnurra och ballong till räkan. Innan vi tog oss hem.

Sen i går gjorde vi också några turer mest för att leta efter den perfekta cykelstolen, vilket vi hittade efter många om och men och gubben va faktiskt med eftersom han hade piggnat till, tråkigt att de skulle ta så lång tid eftersom han mamma åkte hem på eftermiddagen i år. På kvällen monterade vi på cykelstolen.

Så i morse blev de en tur inte så lång mest runt kvarteret för att testa hur de kändes. Sen har vi åkt ut till min mamma för lite söndags middag och de e där jag sitter nu. Enda stunden jag har fått framför en dator nu på flera dagar. Så där de va en uppdatering av helgen.

Jo jag höll ju på att glömma jag och räkan va på väldigt trevlig familje fika hos M,H och A i fredags. Mycket trevligt de får vi verkligen tacka för igen. Ne nu ska jag hjälpa mamma med maten och så hoppas jag kunna sno till mig datorn i kväll igen för jag har sett massor med roliga tävlingar jag skulle vilja vara med i och lägga upp.

Kramizzar



19 maj 2009

Underbara små gryn

Tänk att jag skulle få så många pojkar runt mig. Nu är de i alla fall klart de vi gått och väntat på i nästan 2 veckor räkan har fått en sysling en liten kille H tror vi att han ska heta. Så skoj!! Vi e så glada att allt gick bra. Och nu längtar jag massor efter att få se den. Grattis P och S till de fantastiska miraklet!!! Stora kramar.




Kramizzar


18 maj 2009

När lilla V kom till världen

Lilla gumman trodde väl inte att jag skulle glömma bort.

På natten mellan 14/15 födes de ännu en liten prins till stora familjen. En liten V än så länge har jag bara sett kort på honom men jag längtar efter att få hälsa på. Stor grattis till K & J! Lycka till och stora kramar från oss!

Kramizzar

Ja jag lever faktiskt även om de nästan inte känns så.

Fy bubblans här har de varit stor städning i helgen och då menar jag riktig storstädning lyft på allt, torkat ur skåp och sorterat i lådor och skåp. Puh de har verkligen tagit en hel del energi och hud från fingrarna :-( Men jag har haft sällskap av star och räkan så de har gått bra och jag tog mig en ledig stund i lördags för att safta och sylta och baka lite. Men mer om de sen. Tillbaks till min städning. Har ju nämligen fått höra från olika ställen att oj va välstädat ni har de! Och bollan gillar verkligen att städa va? Tänk ni kunde inte ha mer fel! Stora avslöjanden på g. Jag HATAR att städa men jag e super bra på att plocka bort snabbt så att de ser fint ut. Men skulle man dra fingret på något skåp urs vill inte ens tänka på de. Men stor städar så här gör jag i alla fall 2 gånger per år. Sen vist vi damsuger och torkar som alla andra men kanske inte varje vecka. Men nu behövdes de verkligen ska visa lite bild bevis på att jo visst fam bollan kan vist ha de stökigt.
Visst ser de mysigt ut ;-)
Men nu kommer ju svärmor på onsdag så då känns de ju passande att få de riktigt gjort och få in lite vår luft. Och fina blommor gubben tog med sig lite syrener till mig för någon dag sen och oj va de luktar gott i hela köket nu.

Jo skulle ju skriva om mitt lilla projekt i lördags. De blev rabarber saft, pink lemonade, blåbärssylt och så va jag ju bara tvungen att testa att göra macarons igen men jag vet inte och dom blev mycket bättre men gott är de. Så dom njöt vi av under esc. Grattis Norge!! Älskar den låten fastnar direkt.

Kramizzar

13 maj 2009

Kan verka lite händelselöst

Men de e de verkligen inte har haft fullt upp. Jobbade i måndags sen i går va jag och räkan på djurparken med vår förra granne som jag precis läste har åkt till förlossningen så hoppas att lilla V kommer snart nu. De va i alla fall jätte roligt att gå runt där och prata och njuta. De enda som kanske va mindre kul va att räkan tyckte att björnarna borde ha mössa på sig och då menade han hans mössa som va sekunder från att bli just björnmössa. Sen på eftermiddagen va vi på lekplatsen och träffade räkans vänner H och A och efter en stund kom även Z med sin cykel ni kan ju gissa vem som blev avis på den. Men han fick prova den en stund och dom lekte riktigt bra tillsammans innan de blev bråk om en vattenkanna. Då kände vi att de va dax för timeout för båda killarna. I dag har jag städat och så har vi varit en tur ute på landet och jag har fått mig en bärbar örtagård.

Åhh va underbar den blev så många olika sorter hoppas bara dom piggar på sig lite.
Hittade även ett roligt kak recept som jag testade i kväll med. Men de lyckades inte så bra så dom tar nog gubben med till jobbet då blir de jubel där.
Tja ni ser ju själva fast färgen va ir riktigt rosa. Men dom blev både små, stora och ojämna, bättre lycka nästa gång.
Fast jag längtar efter lite händelselös tid, så att jag kan njuta av dessa ;-)

Kramizzar