Tänk va kul det är att blogga, här skriver jag ett inlägg och då kan du lämna en komentar för då blir jag så glad!

29 september 2009

Tungt på bussen.

Fasen vilken härlig dag de va i går. Eller de va ju lite stressat när vi skulle i väg till jobbet men de gick bra även om de va riktigt höstrusk väder på morgonen så de blev ju storstövlarna på. Väl på jobbet fick jag mig en överraskning nämligen:

En stor vit trälåda som jag ska ha till gamla tidningar så att vi slipper dom fula pappers påsarna. Men först får den tjänst göra med till äppellåda.

Och en korg till gubbens blå gamla flaskor som han faktiskt fyndat på loppis.

Precis va jag har önskat mig, fasen va goa dom e. Tack H och gänget. Efter jobbet och innan jag skulle och hämta räkis tog jag mig även en tur genom stan för att kolla in sortimentet på cervera. Och hittade lite Himla, älskar verkligen dom färgerna och den vågiga kanten så de blev lite porslin och servetter.

Mycket snyggt kanske inte så höstligt men ändå de e snart sommar snabbare än vad man kan tänka sig. Så de blev några påsar och ja lådor, så när jag väl kom på att just de jag hade ju inte bilen i dag utan jag skulle åka buss (hade helt förträngt de) tja de kom ju som en kalldusch och de va knappt att jag kom på, kan säga att de va många underbara blickar när bollan skulle tränga sig på i en över full buss. Dom va nog toppen glada när jag gick av med. Även räkis blev glad när jag stövlade in på dagis med allt detta, de kunde ju va leksaker till honom där i ;-). Ska säga att gubben skrattade gott åt mitt lilla bussmissöde när han kom hem.

Kramizzar

27 september 2009

Mitt längsta inlägg hitills?

Hej och hå, kan säga att de blir mycket bilder i dag typ min helg i kort. I torsdags kväll hade jag sällt in mig på tja en lugn kväll men nopp jag blev inringd till att jobba, pust jaja jag gjorde någon glad i alla fall. Sen kom svärmor men de fick gubben och räkan ta hand om.
Sen i fredags va vi på höstmarknaden i stan och så va vi och lunchade med gubben innan vi drog oss mot storegråden. Åhh förstår inte blir ju så himla köpsugen när man kommer dit. Men jag tyckte ändå att jag höll ganska bra i pengarna jämfört med svärmorn.
Mina små inköp, ett kokboks ställ och en bytta till alla tvålar.
Sen ska jag säga att jag blev riktigt avis på svärmor som fick tag i denna innan mig och de va den sista.
Sen i lördags åkte vi i väg på sy mässa, och jag va med på två workshops som jag så klart blev fast i så nu sitter jag och spanar nätet efter verktyg till detta. Ett av dom va filtning åhh vilka planer jag har vad jag vill göra. Sen de andra är typ silver smide de va också toppen skoj och jag har fått rabatt på ett ställe som säljer sådant men jag måste vänta för de va slut på lagret. På kvällen i går så hade vi kalas eller Italiens afton åhh underbart precis lagom. God mat gott sällskap och gott vin. Tyvärr kom jag inte på att ta kort på de innan vi nästan hade ätit färdigt *rodnar* men ni kanske känner lite stämning i alla fall.
Lite antipasti de va bröd med till.
Sen så klart pasta rätterna, med grisselini och humm tja mer (någon skulle ju köra hem)

Och min nya favorit torta della nonna. *mumms*

Jag fick då även presenter. Sen i dag så så blir den lilla tjejen 27 f*n va tiden går jag känner min inte mer än 18.
oj hamnade lite på sniskan, tja de e i alla fall en efterlängtad fotogen lampa, en tavla, klocka och biljetter till winnerbäck från älsklings gubben och räkan. Sen present kort på cervera från svärmor och pengar och ett par knä strumpor från mina föräldrar.
Fast i dag hade jag inte större planer och ville inte ha de heller. Så vi har varit och hälsat på en bekant varit och ätit pizza och sen köpte en liten tårta, Vilket kändes som de perfekta firandet. Nu på kvällen ska vi bara ta de lugnt möjligt vis pyssla lite och äta goooood mat som blev över från i går.

Kramizzar

21 september 2009

Hösten börjar komma smygande

Japp märks att man har varit ledig nu i två dagar, och nu 2 dag har jobbar jag kväll så då börjar jag inte för än vid 17 jippi!! Så Nu blir de ju faktiskt lite gjort.

I dag har jag och räkis bakat inför den Italienska aftonen som ska gå av stapeln på lördag, så i dag blev de bröd och så hoppas jag att svärmor fixar maten hon har lite bättre koll än mig och så funderar jag på att göra en slags italiensk ostkaka till efterrätt.
I dag har vi även lyckats att bytt gardiner i både köket och vardagsrummet. Till mörkare grått i köket och en grön råsiden i vardagsrummet. Sen på eftermiddagen runt 16 kom vi äntligen ut till lekplatsen fast de blev inte så mycket lekt vi hittade massa fina löv och rönnbär i stället. Så de blev lite nya dekorationer i vardagsrummet.
Nu känns allt mycket mer höstligt alla snäckor och fjärilar e borta och fram har mustigare färger kommit och mycket levande ljus. Ska piffa lite i morgon med och på onsdag blir de förmodligen ikea för de sista.
Kramizzar

20 september 2009

En härlig dag i skogen??

Ja de va i alla fall de som va tänkt, vi hade pratat ett tag med räkans kompis föräldrar om att gå ut i skogen och grilla en dag. Och i dag hör och häpnad va vi faktiskt lediga allihopa så vid 12 tog vi engångsgrillen och väskan och begav oss i väg. Men skogen humm ne de va ju skugga där vill ju sitta solen så till slut blev de picknik vid fotbollsplanen. Men de gick faktiskt lika bra de, där fanns ju bord och bänkar att sitta på de va soligt och så va de både gungor och en rutchkana där. De va väldigt skönt och pojkarna lekte nästan riktigt bra förutom när räkan skulle jaga Z då blev de lite ledsna miner.
.
Njuter av drickan men humm undra om de finns bullar kvar?

Full fart på alla 3

Sen har jag börjat med att hösta lite här hemma. På eftermiddagen i dag tog jag itur med balkongen plockade bort dynor, vimplar, och några blommor slängdes medans andra fick flytta in eller bli nedklippta så att dom får vila under vinter. Jag hoppas i alla fall hinna med att få höst fint nu denna veckan. Men vi får väl se vad man orkar/hinner med efter/innan jobbet.

Kramizzar

16 september 2009

Ledig

Jaha då va man ledig skönt känns verkligen behövligt börjar att hata alla mina jobb kvällar och sen upp vid 5 urk, fast jag upptäckte att jag inte va själv om att va uppe vid den tiden ;-) Tack s för sällskapet på bussen. I dag har jag och räkis städat lite och så har vi varit ute och gått. Känner mig riktigt nöjd har antingen gått eller cyklat, tänkte säga varje dag denna veckan men jag började ju i fredags så de e ju mer än en vecka och i dag gick dom nya jeansen på, smidigt yes!! Så då behöver man ju lite belöning ock kanske mer inspiration. Så vi åkte i väg på shopping tur :-D Hittade mig äntligen en dörrmatta de har ju bara tagit ett år humm.

Och så fick räkis ett par super häftiga kalsonger.
Och så råkade jag snubbla över(bokstavligt alltså) ett rea bord med svea så de blev 3 tröjor för 100 kr, de kändes ju helt ok. Och när jag kom hem hade min premie från lantliv kommit en väldigt mysig filt i sådan härlig färg den har värmt axlarna på mig nu hela kvällen.

Riktigt härlig, i bakgrunden syns lite av min sockerlåda.

Kramizzar

Ps: Måste visa en bild på min underbara räkis han ska ut och resa tror jag vist, så fin. älskar honom massor.

12 september 2009

Ni har väl inte missat??

Ni har väl inte missat att Odd molly nu har en hudvårds serie i samarbete med ccs!!!
Själv har jag hitills införskaffat mig bath foamen den e helt underbar. Så om ni nu har missat de så få ni nu en hint kolla upp de.





Kramizzar


Jo fy va seg ja e

Jaha humm jobbat får jag skylla på de jag vet jag vet dom flesta av er gör ju de och orkar ändå pyssel och tja allt kul. själv e jag mer som en gegahög när jag e färdig och har typ bara ork åt familjen och mat innan jag stupar i säng. Jo fast en dag orkade jag fixa med lite matsäck till gubben som skulle ut på fisketävling. Riktigt gott.



Italienskt bröd och hem kokt hallonsaft.

Sen i dag har jag faktisk varit ledig och varit på foto maraton. Gud va skoj de va, jag har sett annons i tidningen tja varje år och tänkt att de skulle va kul och i år tog jag chansen. Man fick 10 teman och 5 timmar på sig.
Ett exempel som ska va svunna tider.

Innan jag lämnade in tog jag mig lite lunchstan, va mysigt de va och såå längesen jag hade tid och lugn att göra de. Sen följde jag med gubben på fotboll han hade fått gratis biljetter, jag e väl inte så jätte intresserad men kul att komma ut tyvärr spelade dom oavgjort. Men undertiden vi va på fotboll hade barnvaken lagt lill räkan att sova så nu är han jätte vaken och pigg och jag har en känsla av att han kommer sitta här till gubben kommer hem från sin poker kväll.

Kramizzar

02 september 2009

Ännu en dag, fast i går.

Hej *gäsp* ska börja med att skriva att de nog inte blir så långt i dag jag e helt slut, men jag ska berätta lite om vad som hände i går, först fick jag avklarat några samtal som inte blivit av varav ett lite dumt för jag vet att de räddar liv. Men nu blev de av och jag fick en tid på blodcentralen efter lunch de gick väl sådär jag kom där i från med bandage runt båda armarna och 2 rörstrands skålar, skålarna e snygga nu i efterhand ångrar jag att jag inte valde vita men ....samma.
Dom är alltså ljusgröna och i ligger dagen skörd från balkongen.
Sen åkte vi i väg norröver för att jag hade fått syn på ett blocket fynd. nämligen en gammal symaskin. Gubben va väl halv sugen men i väg kom vi och jag e så nöjd och glad och den kommer bli så fin när den blir klar, de ska på en ny skiva och så ska den målas.
Mitt nya symaskins bord, har börjat fixa med de, har maskinen till med men humm.
Kramizzar